HollandSchermen – NED

HollandSchermen is een Nederlandse schermclub die in 2010 is opgericht voor deelnemers aan schermen in alle leeftijdsgroepen en ambities. De kernactiviteit is talentontwikkeling bij schermen, waarbij lessen wordengegeven aan beginners (vanaf ongeveer 7 jaar oud) tot atleten die deelnemen aan de wereldkampioenschappen tussen 16 en 25 jaar oud. Op secundair niveau bevordert de club de recreatieve ambitie bij schermen, toneelgevechten en Paralympisch schermen. De club heeft in totaal ongeveer 150 leden op 2 locaties. De hoofdlocatie van de club is Alkmaar en een bijgebouw in Haarlem. De club heeft drie trainers en twee assistenten.
De club is onlangs opgericht maar heeft trainers die meer dan 20 jaar ervaring hebben met lessen voor alle leeftijdsgroepen en in het bijzonder met kinderen en tieners van beide geslachten.
HollandSchermen is aangesloten bij de KNAS, de Nederlandse schermbond en werkt samen met lokale en nationale belanghebbenden bij de organisatie van sportevenementen.
Concreet heeft het verschillende kampen georganiseerd voor atleten en workshops met trainers over het onderwijzen van schermen. De coaches en het personeel van de club bezochten verschillende clubs in Italië en Frankrijk om informatie over didactiek uit te wisselen en door ervaring te leren.
HollandSchermen organiseert de nationale schermkampioenschappen voor de jeugd van 2019 tot 2021, zoals gedaan in 2012. Elk seizoen zijn georganiseerde individuele toernooien in alle wapens en een teamevenement.

In mei 2018 organiseerde HollandSchermen de Europese teamkampioenschappen schermen voor veteranen De vereniging is geïnspireerd door de ethische beginselen van correctheid en respect voor regels en tegenstanders.
Dankzij de betrokkenheid van sportpsycholoog, coördineert HollandSchermen in F.I.R.S.T. Foil de uitwisseling van beste praktijken met betrekking tot de lesmethoden die de soft skills van tieners verbeteren.

Website: https://www.hollandschermen