Comini – NED

A.S. Comini 1885 Padova Scherma is een Italiaanse not-for-profit die 130 jaar geleden in Padua (Noord-Italië) werd opgericht met het doel schermen en waarden en principes die verband houden met deze sport te promoten.
Het werk van de oprichter, de heer Giuseppe Comini, werd voortgezet door zijn zoon Guido, die uitstekende resultaten behaalde dankzij het grote aantal medailles van zijn atleten op de Wereldkampioenschappen en Olympische Spelen. Vele successen hebben ook de daarop volgende jaren gekenmerkt, dankzij de betrokkenheid van getalenteerde coaches. In 2016 is de nieuwe schermzaal geopend, ontworpen door een belangrijke Italiaanse architect en gekenmerkt door moderne technologieën. Momenteel zijn er 12 schermlopers, met de nieuwste apparatuur, ongeveer 150 schermers opgeleid in de drie disciplines (floret, degen en sabel); verschillende atleten nemen deel aan Nationale, Europese en Wereldkampioenschappen met uitstekende resultaten. De vereniging biedt har vrouwelijke en mannelijke leden de volgende cursussen: beginners, jonger dan 14, cadetten, junioren en veteranen. In de loop der jaren hebben de getalenteerde Italiaanse coaches in de schermzaal Comini, buitenlandse schermers begeleid in het kader van internationale uitwisseling met schermers van over de hele wereld (team Japan, Kroatië, Nederland) en de club Comini organiseerde schermkampen met deelname van atleten uit heel Europa zoals, Nederland, België, Ierland, Slowakije, Frankrijk, Duitsland.
Daarnaast organiseert Comini 1885 Padova scherma, in samenwerking met lokale openbare autoriteiten, scholen en de plaatselijke afdeling van de Italiaanse schermbond (FIS), evenementen ter promotie van schermen, ontmoetingen met een buitengewone persoonlijkheid (zoals de heer Andrea De Vincenzi, paraolimpische atleet en professionele mentale coach). Het team van Comini beschouwt het schermen als een oefening van innerlijke discipline en respect voor zichzelf en voor de ander, waarbij de tegenstander een stimulans voor verbetering zijn, voor het behalen van competitieve resultaten in overeenstemming met de regels en met inachtneming van het correctheidsbeginsel.
Hoewel de vereniging zich realiseert dat ambitieuze sportsuccessen het doel zijn van elke sportclub, beschouwt de vereniging als prioriteit de overdracht en de praktijk van waarden en ethische principes die het schermen ondersteunen. De coaches van Comini zijn zich ervan bewust dat ze, voordat ze schermtechnische vaardigheden leren, opvoeders zijn die de delicate taak hebben om kinderen en tieners te ondersteunen bij hun persoonlijke groei.
Comini, als coördinator van het project F.I.R.S.T. Foil, is verantwoordelijk voor het beheer en de monitoring en evaluatie van de projectresultaten.
Website: www.cominischerma.it