Cercle d’escrime de Limoges – NED

Cercle d’escrime de Limoges (CEL – Schermkring Limoges) is een Franse vereniging zonder winstoogmerk (volgens de Franse wet van 1901) die in 1922 in Limoges werd opgericht. De club bezet sinds 1993 de faciliteit “Robert Leconte”, een sportcentrum met uitgeruste schermlopers voor nationale en internationale toernooien.
De Franse schermclub realiseert een reeks activiteiten: schermcursussen voor kinderen vanaf 4 jaar, activiteiten met de scholen met als doel het bevorderen van het schermen en de waarden ervan bij kinderenen tieners van 4 tot 16 jaar, wekelijkse lessen voor revalidatie na gezondheidsziekten als de kanker, sport voormensen gehandicapten, toneelschermen.

Bovendien biedt de club op regionaal niveau de organisatie van federale stages en trainingscursussen.
Deze schermhal met 16 uitgeruste pistes, verbonden aan verschillende fitnesscentra, maakt het organiseren van nationale en internationale evenementen mogelijk.
De leden van de vereniging nemen vanaf de leeftijd van 7 jaar deel aan regionale toernooien en vanaf 13 jaar hebben ze toegang tot nationale competities. Momenteel zijn er in alle categorieën van floret atleten met nationale ranking en een foretschermer met internationale ranking. De 170 leden worden ondersteund door twee coaches en vier hulptrainers en ongeveer vijftig vrijwilligers.
CEL heeft een enorm partnerschap op lokaal, regionaal en nationaal niveau. In samenwerking met de gemeente Limoges worden verschillende activiteiten en sportevenementen georganiseerd. Bovendien is het lid van de regionale schermbond van Nouveau Aquitaine, van de Franse schermfederatie en van de Franse federatie van aangepaste sport en van de Franse federatie voor gehandicapten sport. Door deze connecties kan de CEL een breder en ander doel betrekken bij haar activiteiten en evenementen en aan haar personeel tijdens trainingssessies. Om de activiteiten in de scholen te organiseren, is CEL aangesloten bij USEP (Union sportive de l’enseignement du premier degré), dat sportverenigingen op scholen verenigt. Ten slotte is de Franse club partner van RIPOSTE en Ligue contre le cancer, nationale verenigingen die werken aan de revalidatie van vrouwen met borstkanker.
In het project F.I.R.S.T Foil coördineert CEL als leider van WP3 de informatie distributiactiviteiten.
Website: https://www.escrime-limoges.com